Montuur uitzoeken

Bij het uitzoeken van het juiste montuur herkent u de echte vakopticien. Natuurlijk zijn de juiste glazen van zeer groot belang maar een bril moet ook bij u passen. Het is een belangrijk onderdeel van hetgeen u wilt uitstralen. Een bril kan u streng of serieus doen overkomen. Maar een bril kan net zo goed voor een zeer sympathiek uiterlijk zorgen. Belangrijk om dan ook even de tijd te nemen voor het uitzoeken van de juiste bril.

Hoe vind je het juiste montuur

De opticien zal naar een aantal punten kijken alvorens hij u een montuur adviseert.

Allereerst is de gezichtsvorm belangrijk bij het uitzoeken van het geschikte brilmontuur. Stelregel hierbij is dat er vaak een vorm gekozen die anders is dan de gezichtsvorm.

Oftewel op een rond gezicht zal geen ronde bril geadviseerd worden aangezien dit het gezicht alleen maar ronder maakt. Bij een hoekig gezicht zal vaak gekeken worden naar een rond of ovale bril. En bij een rond gezicht past juist een rechthoekige bril weer veel beter.

Op een ovaal gezicht passen heel veel verschillende vormen wat de keuze vergemakkelijkt.

Monturen in verschillende maten

Daarnaast zal de opticien ook kijken naar de breedtemaat van het montuur. Immers zijn monturen er net als schoenen in verschillende maten. Uw opticien kan voor u kijken welke maat u nodig heeft.

Maar denk ook de lengte van pootjes. Wanneer deze te kort of juist te lang is zal hij moeilijk goed achter het oor te stellen zijn. Hierdoor kan een bril vaak afzakken of juist te strak zitten.

Kleur is heel bepalend  voor het juiste montuur

Uiteraard zal de opticien ook letten op welke kleur bril hij pakt en of dit past bij bijvoorbeeld de kleur van uw gelaat, haarkleur en kledingkeuze.

Ook zal de vakopticien zich onderscheiden door u de juiste vragen te stellen. Denk hierbij aan vragen als waar u de bril voor wilt gaan gebruiken, wat u belangrijk vind aan een montuur, wat u uit zou willen stralen met u nieuwe bril.

Maar denk ook aan vragen die betrekking hebben op het materiaal. Bijvoorbeeld wanneer u een nikkelallergie hebt is het verstandig te kiezen voor een kunststof montuur of een bril gemaakt van titanium.

Elk jaar weer nieuwe trends

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van monturen. Het is dan ook leuk om als brildrager de mode een klein beetje in de gaten te houden. Het is natuurlijk niet nodig om ieder jaar een andere bril te kopen maar wie weet zie j wel een bril die nog beter staat.

Nu weet u hoe u een goede opticien kunt herkennen

Wanneer uw opticien u op deze manier helpt bij het uitzoeken van een bril. Zal de opticien er voor zorgen dat u met een montuur de winkel verlaat die past bij u wensen en behoeftes. En uiteindelijk een montuur zal zijn waar u heel lang plezier van zult hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *