Voeding voor de ogen

Ogen hebben voeding nodig om goed te presteren. Net als heel uw lichaam maar waarmee verwent u uw ogen.

Ogen verwennen

Worteltjes eten, daar krijg je goede ogen van! We hebben het vroeger allemaal wel eens gehoord. Maar recent onderzoek toont inderdaad aan dat bepaalde voedingsstoffen een gunstige invloed hebben op het gezichtsvermogen. Dit zijn met name de antioxydanten vitamine C en E, de carotenoïden luteïne, zeaxanthine en ß-caroteen en het mineraal zink. Oesters bevatten ook veel zink dus vergeet niet om af en toe ook eens oesters te eten.

Aangeraden door oogspecialisten

Ocuvite voedingssupplementen worden wereldwijd door oogspecialisten geadviseerd. Vooral aan mensen die lijden aan LMD (Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie). LMD is een van de belangrijkste oorzaken van blindheid in de Westerse wereld. Deze supplementen kunnen helpen in het tegengaan van LMD en is nu ook verkrijgbaar met krachtige antioxidanten zoals luteïne en zeaxanthine. Deze twee antioxidanten komen ook weer veel voor in eierdooiers.

Ocuvite L

Ocuvite L is speciaal samengesteld om het netvlies te beschermen. Met name tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen. Daarnaast bevat het 30 mg luteïne per tablet. luteïne is het belangrijkste netvliespigment dat de gele vlek beschermt tegen vrije radicalen door het energierijke UV-licht. Luteine tref je bijvoorbeeld ook veel aan in bladgroentes. Geadviseerd wordt 1 á 2 tabletten per dag in te nemen met een glas water.

Ocuvite Z

Bij LMD is er sprake van een lage hoeveelheid en dichtheid van zeaxanthine en luteïne in de macula. Ogen met geringe dichtheid van het maculapigment (mensen met een lichte iris of rokers) hebben een verhoogde kans LMD te ontwikkelen. Ocuvite Z biedt door middel van een stootkuur aan luteïne en zeaxanrhine bescherming aan de fotoreceptoren. En ondersteunt daardoor het netvlies bij LMD. Het wordt geadviseerd Ocuvite Z te gebruiken 1x per half jaar in een kuur van een maand.

Ocuvite PreserVision

Nog maar net op de markt is Ocuvite PreserVision, hèt supplement dat gebruikt is tijdens de AREDS studie. Uit deze gepubliceerde studie is gebleken dat bij gebruik van Ocuvite PreserVision de kans van LMD aanzienlijk verkleind wordt.

De Ocuvite voedingssupplementen zijn onder andere bij Toman Optiek in Heemskerk te bestellen. Een geweldige winkel waar ze nog heel veel moeite doen voor hun klanten en diens ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *