Specsavers

Specsavers is met zijn ruim honderd winkel in Nederland niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de winkelcentrums. De opvallende groene brillenwinkels met als bekende slogan “was nou maar naar Specsavers gegaan”. Is een brillenwinkel die bij het grote publiek wel bekend is!

Specsavers is opgericht door een Engels echtpaar

Deze franchiseformule met wereldwijd meer dan 1500 filialen is opgericht begin jaren 80 door een Engels echtpaar. Specsavers heeft zich altijd gericht op het laag segment en besteed jaarlijks enorme bedragen om consumenten warm te maken voor hun winkels. Acties waarbij soms de indruk wordt gewekt dat de brillen gratis zijn worden niet geschuwd.

Toch niet helemaal voor niets…

Laatst toch wel erg moeten lachen toen ik een man hoorde vertellen. Dat toen hij naar de Specsavers toe was gegaan en daar aan een hele vriendelijke dame bij de balie had gezegd dat hij kwam om een gratis bril op te halen. Hij toch wat verbaasd aangekeken werd. Bleek toch dat hij best een bril zonder bijbetaling kon kopen maar dat er dan wel een declaratie bij de zorgverzekering werd gedaan. Dat voelde voor hem toch een beetje als een sigaar uit eigen doos. Zeker omdat hij heel goed wist dat ook de zelfstandige opticien deze declaratie kan doen en daardoor ook de bril gratis is..

Specsavers heeft het andere ketens flink lastig gemaakt

Specsavers heeft vanaf het begin dat zij winkels gingen openen in Nederland toch vooral de ketens zoals Hans Anders geraakt. Door de goedkopere uitstraling van de winkels en de enorme marketingmachine die er achter Specsavers zit. Hebben veel consumenten altijd nog het idee dat Specsavers de goedkoopste in de markt is. Of het nou wel of niet een winkel is waar u zich thuis voelt het feit dat er wereldwijd 30.000 mensen werken en alleen in Nederland al ruim 1000 is toch een knappe prestatie voor een bedrijf die net 30 jaar bestaat.

Grote massa of persoonlijk contact

Het is denk ik maar net waar u zich prettiger bij voelt. Waar de ene consument juist graag bij een groot winkelbedrijf koopt kiest een ander toch liever voor de persoonlijke aanpak die je bij een zelfstandig opticien zal ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *