Nachtlenzen, misschien wel wat voor jou?

Nachtlenzen en lenzen voor overdag hebben veel voordelen als je dit vergelijkt met een bril. Het is makkelijk voor tijdens het beoefenen van een sport of in de winter. Heb je geen last van beslagen brilglazen. Helaas kunnen nachtlenzen ook nadelen hebben. Lenzen (voor overdag) kunnen gaan irriteren aan je ogen, vooral als je graag een dutje tussendoor doet, veel achter de computer zit, of veel in een ruimte zit met airconditioning. Mocht je regelmatig last hebt van geïrriteerde ogen, dan zijn nachtlenzen misschien wel wat voor jou.

Nachtlenzen corrigeren de ogen tijdens het slapen

Nachtlenzen zijn hard en ze bestaan uit materiaal dat heel veel zuurstof doorlaat. Deze lenzen draag je wanneer je slaapt en tijdens de slaap corrigeren de lenzen je ogen zodat je overdag scherp zicht hebt.

Lenzen speciaal voor de nacht hebben in het oog geen direct contact met het hoornvlies, maar liggen op een laag traanvocht. Ze hebben een speciale vorm, dit zorgt ervoor dat het traanvocht het hoornvlies wat platter maakt en de voorste laag van de cellen naar de zijkanten schuift. Zo doende zorgt dit ervoor dat je goed kunt zien overdag.

Draag de lenzen voor de nacht wel geregeld, dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je overdag goed en scherp zicht hebt. In je ogen zitten cellen die zich elke twee dagen vernieuwen. Maar na twee dagen zal het positieve effect van de nachtlenzen wegzakken.

Wie komt ervoor in aanmerking

Nachtlenzen zijn voor iedereen geschikt met een afwijking tot -4,5 of een afwijking aan het cilinder tot -1,5. Heb je last van droge ogen, hooikoorts, of doe je aan zwemsport? Dan kan je ook in aanmerking komen voor nachtlenzen.

Voor wie zijn nachtlenzen niet geschikt

Nacht lenzen zijn niet of minder geschikt voor mensen met een afwijking groter dan -4,5, of een cilinderafwijking groter dan -1,5. Voor mensen met een korte slaap hebben nacht lenzen geen nut. De nacht lenzen hebben ‘s nachts plus minus 6 uur nodig om hun werk te doen en als je vaak te kort slaapt, zullen de lenzen hun werk niet goed kunnen doen.

Mocht je erg vergeetachtig zijn, dan zijn nachtlenzen niet van belang. Een keer vergeten is geen niet erg.

Kort samengevat

Nacht lenzen kun je gebruiken om overdag scherp zicht te hebben, zonder dat je overdag lenzen of een bril hoeft te dragen. Hoe handig is dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *