Maandlenzen om weg te gooien

Maandlenzen zijn contactlenzen die 1 maand lang gedragen kunnen worden en dan weggegooid dienen te worden.

Deze zachte contactlenzen die vaak verkocht in doosjes waar er 6 in verpakt zijn.  Heeft u voldoende om een half jaar lenzen te kunnen dragen.

Maandlenzen zijn populaire lenzen in Nederland en dienen voor een goed en veilige manier van contactlenzen dragen te worden aangemeten door een contactlensspecialist.

Deze specialist zal met u bespreken welke maandlenzen er allemaal zijn. Er zijn immers heel veel verschillende leveranciers van deze maandlenzen.

Deze leveranciers hebben elk hun voor en nadelen waar de contactlens specialist u heel goed over kan informeren.

Sommige bedrijven zitten door bijvoorbeeld keuzes van het hoofdkantoor vast aan bepaalde merken terwijl andere vaak zelfstandige opticiens wat ruimere keuze hebben doordat zij vrij zijn bij welke leverancier zij bestellen.

Maandlenzen zijn er in veel verschillende sterktes en in cilindersterktes. Daarnaast zijn maandlenzen er ook in verschillende maten die door uw contactlensspecialist wordt opgemeten en geadviseerd.

Maandlenzen zijn er in zowel enkelvoudige soort dus met een 1 sterkte er in tot maandlenzen die multifocaal zijn

Hierdoor zijn ook maandlenzen voor veel consumenten geschikt.

Belangrijk is wel dat maandlenzen goed bewaart en gereinigd worden. hiervoor zijn veel verschillende soorten aan vloeistof op de markt van aparte reiningings en bewaarvloeistof tot aan alles in 1 vloeistof. Uw contactlensspeciaist zal aan de hand van het oogonderzoek u adviseren wat de meest geschikte vloeistof is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *