Lenzen in doen

Lenzen in doen kan toch een wat grotere uitdaging zijn als dat het lijkt. Toen ik pas geleden bij een opticien in de winkel was. Zat er aan één van de tafels een jonge dame die bezig was met het inzetten van contactlenzen. Hierbij werd zij geholpen door 1 van de medewerkers in die winkel die met vol geduld de dame probeerde te helpen met de lenzen in doen.

Tranen over de wangen

De jonge dame die bezig was met de lenzen indoen had de tranen over de wangen lopen. van het steeds maar weer in haar oog zitten te prikken. Met een contactlens die maar niet in haar oog wil blijven zitten. Bewondering kreeg ik voor de medewerker die maar geduldig bleef vertellen dat de klant een groot oog moest maken en haar ooglid stevig vast moest blijven houden.

Zo ziet blijdschap er uit

Toen gebeurde het! Na ik denk poging 53 sloeg de jonge dame in kwestie ineens een vreugdekreet uit en haar vuist ging omhoog. Het gevoel dat ze de Himalaya had beklommen leek denk ik het best op wat deze dame voelde. Ze had eindelijk 1 lens goed in kunnen doen. Was mooi om te zien hoe blij ze hier mee was en toch het gevoel had dat ze het kon nadat ze hiervoor al een aantal keer had geroepen dat lenzen indoen waarschijnlijk toch echt niets voor haar was.

Waarom heeft een mens nou toch 2 ogen?

Na de nodige complimenten van de medewerkster kwam toch echt het slechte nieuws…. We gaan nu het andere oog proberen zei de medewerkster waarop je bij de klant alweer snel het blijdschapsgevoel zag wegtrekken. Maar toch vol goede moed ging ze ervoor en ik moet haar nageven dit ging toch een stuk sneller. Ik denk ongeveer een poging of 15 en toen zaten beide lenzen erin en hoorde ik de dame zeggen. Hoe fantastisch het wel niet is dat ze goed kan zien zonder een bril te dragen!

Lenzen in doen gaat steeds makkelijker worden

Het feit dat de lenzen er ook weer uit moesten en daarna de lenzen in doen weer opnieuw begint. Begon de medewerkster maar nog even niet over….. maar met een beetje ervaring zal ook deze dame voortaan de lenzen indoen een stuk sneller kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *