Daglenzen, lekker makkelijk

daglenzenDaglenzen zijn contactlenzen die nadat ze een dag gedragen zijn weggegooid worden. Hier zitten uiteraard een aantal grote voordelen aan. Je hoeft ze immers niet meer schoon te maken en te bewaren in vloeistof. Daardoor is het een heel gebruiksvriendelijke en hygiënische manier van het dragen van contactlenzen. Er zijn steeds meer mensen die deze lenzen dragen als dagelijkse optisch hulpmiddel.

Daglenzen zijn ideaal en voordelig

Daarnaast worden ze ook vaak gebruikt door consumenten die normaal gesproken een bril dragen maar bij sporten zoals voetbal, zwemmen of het bezoeken van een sauna en dergelijke het niet praktisch vinden om een bril te dragen. Hiervoor zijn deze lenzen een ideale en voordelige oplossing.

Daglenzen worden in verschillende verpakkingen verkocht van bijvoorbeeld verpakkingen waarbij ze per 5 stuks verpakt zitten tot verpakkingen van 90 stuks aan toe. In zo’n verpakking zitten de lenzen dan vervolgens per stuk in een blister waardoor je deze lenzen gewoon kan bewaren tot je de volgende weer wilt gaan gebruiken.

Daglenzen ook verkrijgbaar in verschillende sterktes?

Ze zijn er tegenwoordig in veel verschillende sterktes zowel plus al min en daarnaast ook met een cilindersterkte. Ook multifocale daglenzen zijn er tegenwoordig. Daarom is het voor steeds meer consumenten mogelijk de voordelen van de lenzen te ervaren.

Óm goed te slagen met lenzen is het belangrijk dat u deze laat aanmeten door een contactlensspecialist. Deze zal door middel van een juiste oogmeting en een oogonderzoek u adviseren welke lenzen het meest geschikt zijn voor u.

Wat zijn paslenzen?

Vaak wordt er door de specialist ook gewerkt met paslenzen. Dit zijn lenzen die u inzet en waarbij als u de daglenzen in heeft nogmaals gekeken wordt hoe deze op het oog zit en wordt gecontroleerd of de lenzen de juiste sterkte hebben.Daarnaast kunt u als consument deze lenzen dan eerste ervaren alvorens u hoeft over te gaan tot het kopen van daglenzen.

Laat u goed informeren door u contactlensspecialist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *