Wat kost een bril

Wat kost een bril nou eigenlijk vroeg laatst iemand aan mij. Pffff dat valt eigenlijk nog helemaal niet mee bedacht ik mij. Vooral om dat eens goed uit te leggen. Ik weet namelijk dat je een bril van 29 euro kan kopen maar dat er ook brillen voor vele duizenden euro’s op de markt zijn.

Het montuur bepaalt al een groot deel van de prijs

Bij de vraag wat kost een bril zal er toch echt naar meerdere zaken gekeken moeten worden alvorens die vraag goed te kunnen beantwoorden. Een belangrijk onderdeel hierbij is natuurlijk het montuur. Kies je voor een montuur die geproduceerd wordt in een grote fabriek in China of toch voor handgemaakte met goud belegde bril? Het laat zich niet raden dat hier enorme prijsverschillen inzitten.

Dan de glazen nog

Dan ben je er uit wat je uit wilt geven aan je nieuwe montuur maar dan komen er ineens mega veel keuzes in glazen. Die natuurlijk ook nog een belangrijke factor zijn in de vraag wat kost een bril. Ook hier maakt het in de prijs nogal wat uit of je gaat voor een standaard geslepen voorraad glas of toch voor een helemaal op maat van je oog gemaakt maatglas.

De opticien moet ook nog worden betaald

Ben je er bijna uit de vraag wat kost een bril blijkt er ook nog verschil te zitten in wat die opticien zelf kost. Maar het lijkt me toch best logisch dat een opticien die een uitgebreide opleiding heeft en regelmatige bijscholingen doet. Meer verdiend dat een self made opticien die een korte interne opleiding achter de rug heeft.

Kijk ook eens goed naar de apparatuur

Wat kost een bril? Maar wat kost eigenlijk die apparatuur? Toch wel een belangrijke factor is ook de apparatuur in de winkel. Werkt de opticien met oude afgeschreven oogmeetapparatuur of investeert hij enorme bedragen in de meest geavanceerde en moderne oogmeetapparatuur? Uiteraard Zal dit invloed hebben op de prijs maar ook zeker op het uiteindelijke resultaat.

Wat kost een bril

Zo blijkt deze vraag niet zo heel makkelijk te beantwoorden maar geef ik toch iedereen mee goed te bedenken wat de prijs van een bril maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *