Sportbril dragen, is dat nodig of niet?

Ondanks dat het wel wordt onderschat, is het dragen van een bril tijdens het uitoefenen van een sport in sommige gevallen echt nodig. Doordat het een perfecte pasvorm heeft en licht van gewicht is, zal een sportbril comfortabel zitten. Tijdens het sporten ontstaan er trillingen, waardoor een gewone bril van uw neus kan glijden. Met een bril speciaal op maat gemaakt voor een sport zal dit niet het geval zijn en kunt u een optimale sportprestatie leveren.

Hier zijn nog wat redenen waarom een sportbril nodig is, op een rijtje:

sportbril· Bescherming tegen Uv-straling, kou en wind
· Het Beschermen van de ogen tegen stof of vuil
· Beter zicht door middel van getinte glazen
· Het tegen gaan van verblinding

Sportbril op sterkte nodig?

Beter zicht hebben door middel van sportbril op sterkte, kan een enorme verschil maken in de prestaties die geleverd moet worden tijdens de sport. Ook zorgt deze bril voor bescherming van uw ogen, zo dat u veilig kunt deelnemen aan uw sport. Een voorbeeld te noemen; als u valt tijdens sporten en u draagt op dat moment een gewone bril, heeft u een grote kans dat deze kapot gaat! Een sportbril is gemaakt van speciaal materiaal, dat deze veel minder snel zal breken, waardoor er voorkomen kan worden dat er geen beschadiging aan het gezicht of ogen zal zijn!

Wat voor bril heeft u nodig?

Voor iedere sport is er een sportbril op maat te maken. Het is van belang om u goed te laten informeren, en dat er samen met een deskundige naar uw wensen worden gekeken wat betreft de keuze van de bril- en glazen.

Voor meer informatie kunt u terug bij een van de experts die te vinden zijn op onze website. Deze Optiek experts staan voor u klaar met vakkundig en persoonlijk advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *