Reservebril op vakantie

Reservebril voor op de vakantie is iets waar niet veel mensen echt aan denken wanneer de voorbereiding voor de vakantie begint. Toch zou deze om meerdere redenen hoog op de lijst moeten staan

Reservebril verplicht

In veel landen is een reservebril verplicht met autorijden. Wist u bijvoorbeeld dat in veel Europese landen het verplicht is om te zorgen dat u een reservebril in de auto heeft? Wanneer je hier eens goed over nadenkt, is dat ook zeker niet onlogisch. U zou er toch ook niet aan moeten denken wanneer u met uw gezin over de Franse snelwegen rijd en 1 van uw medeweggebruikers brengt u in gevaar doordat hij niet goed kan zien.

Steeds strengere controle door de autoriteiten

In de landen Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Zwitserland en Oostenrijk is de reservebril in de auto verplicht. De politie controleert hierop door middel van steekproeven. Hoge boetes worden uitgedeeld wanneer deze niet aanwezig is in de auto.

Maar ook op de plaats van uw bestemming scheelt het een hoop ongemak

Buiten het feit dat het verplicht is de reservebril in de auto bij u te hebben. Kan het ook eenmaal op de plaats van bestemming een hoop ongemak schelen wanneer u een reservebril mee heeft. Niet zelden gebeurt het namelijk dat brillen kapot gaan tijdens de vakantie. Denk hierbij maar eens aan bijvoorbeeld een stoeipartij in het zwembad. Ook brillen die kwijt raken of flink beschadigen is zeker geen uitzondering

Toch liever niet naar de opticien tijdens uw vakantie

U gaat toch liever naar het strand dan naar een opticien tijdens uw vakantie? Voorkom daarom vooral dat u in uw beste Spaans of Frans moet gaan uitleggen dat uw bril kapot is gegaan en dat u om op de vakantie goed te kijken en uiteindelijk weer naar huis te rijden toch echt een nieuwe bril nodig heeft.

Uw Vak opticien helpt graag

Ga maar eens langs uw opticien om te informeren naar de mogelijkheden voor een reservebril. Kosten vallen best mee en het scheelt enorm veel ongemak en hoge boetes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *