Polariserend glas

Polariserend glas is een brillenglas wat speciaal is ontworpen op schitteringen zoals op het water tegen te gaan. Dit komt omdat dit soort glazen naast een UV filter ook nog zorgen dat het licht dat je met deze glazen waarneemt vooral bestaat uit verticaal licht.

Polariserend glas speciaal voor…

Dit soort glazen worden heel veel gebruikt door watersporters maar kan bij tal van toepassingen een hele fijne zonnebril zijn. Bijvoorbeeld met autorijden, op het strand bij wintersport of voor sportvissers enz..

Bij zonnebrillen vaak standaard maar niet altijd

Er zijn veel zonnebrillen die al standaard gepolariseerde glazen hebben maar ook kan uw opticien deze op sterkte maken. Net als bij standaard zonneglazen kunnen ook gepolariseerde brillenglazen in verschillende kleuren zoal bijvoorbeeld bruin, groen en grijs gemaakt worden.

Geef je ogen rust

Door het voorkomen van hinderlijke schittering van het zonlicht geef je veel meer rust aan je ogen. Wat soms nog wel als nadeel wordt ervaren is dat een aantal beeldschermen zoals bijvoorbeeld het navigatiesysteem in de auto of op een laptop zelf ook al een polariserend filter hebben. Wanneer je dan ook je gepolariseerde zonnebril op hebt is dit dubbelop en zal dat niet het beste beeld geven.

Veel verschil in kwaliteit

Er zit een hoop verschil in de kwaliteit van het polaroid filter die toegepast wordt in dit soort glazen.

Let bij de aankoop van uw gepolariseerde zonnebril naast de kwaliteit van het depolariserende filter ook op de UV-bescherming die de glazen bied. Dit tezamen zorgt voor de uiteindelijke tevredenheid die u met deze glazen zult krijgen.

Test het is uit

Veel opticiens hebben speciale voorbeelden in hun winkel waarbij heel goed het verschil is te zien met een bril zonder gepolariseerd glas en die met polariserende glazen. Zo kunt u eerst is ervaren hoe het is om bril te dragen met polariserende glazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *