Heb ik een oogtest nodig?

Oogtest is iets waar je niet zo gauw aan zou denken. Toch spelen oogtesten een grote rol om ervoor te zorgen dat je ogen gezond blijven. Niet alleen zijn ze belangrijk om aan te geven of u de glazen of uw voorschrift moet wijzigen, maar ook voor het opsporen van een aantal algemene medische aandoeningen.

Heb ik een oogtest nodig?

We raden u aan om minstens elke twee jaar een oogtest te doen. Als u echter een verschil in uw visie ziet, valt u in een bepaalde leeftijdsgroep of bent u begonnen met het ondervinden van een aantal van onderstaande symptomen. Dan is het het beste om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een oogtest.

Sommige groepen mensen kunnen een hoger risico hebben

Dit gaat om degenen van 40 jaar en ouder die een familiegeschiedenis hebben van glaucoom en die van 60 jaar of ouder. Als u in deze categorieën valt, is het de moeite waard om uw opticien of arts te spreken om erachter te komen dat u een oogtest nodig heeft.

Oog condities:

* waterige ogen
* Rode ogen
* Droge ogen
* Diabetische retinopathie
* Glaucoom

Wat is glaucoom

Glaucoom is een ziekte die de optische zenuw van uw oog beschadigt. Het gebeurt meestal wanneer vloeistof in het voorste gedeelte van je oog opbouwt. Die extra vloeistof verhoogt de druk in je oog, waardoor de optische zenuw wordt beschadigd.

Kenmerken van Glaucoom:

* Beschadiging van de oogzenuw
* Verhoogd oogdruk
* Het gezichtsveld is beperkt

Oog conditie van kinderen

Visie speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kind, dus het is belangrijk om op hun oog gezondheid te letten. Het kan echter moeilijk zijn om uit te zoeken of ze problemen hebben met hun ogen. Heeft u twijfels ? Ga dan naar een vak opticien bij u in de buurt. Hij kan zien of nodig om een oogarts te bezoeken.

Dat geldt natuurlijk ook voor elke leeftijd categorie !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *