Glasbrillen

Glasbrillen zijn brillen waarbij er geen montuurranden om de glazen heen zitten.

Redenen om voor een glasbril te kiezen is dat het een heel licht montuur is en het erg onopvallend is. De bril bestaat uit alleen de glazen, neussteun en de beide pootjes.

Glasbrillen onopvallend en toch opvallend

Ondanks dat deze dus in het aangezicht onopvallend zijn. Bestaan er ook glasbrillen waarbij juist de pootjes van de bril een duidelijke bewerking of kleur hebben. Wat er weer voor kan zorgen dat de glasbril als minder saai wordt ervaren. Voor degene die juist kiezen voor een glasbril omdat ze zo min mogelijk de bril willen laten opvallen zal dit minder vaak gekozen worden. Hier wordt dan juist vaak de keuze gemaakt voor pootjes en neussteun in een zo’n min mogelijk opvallende kleur. Hierdoor valt de complete glasbril mooi weg in het gezicht. De glazen van de glasbril kunnen veel verschillende vormen hebben. Voordeel kan ook zijn doordat er geen montuur om de randen van de glasbril heen zitten de opticien vrij is om de glazen van de glasbril aan te passen aan de wensen en de vormen van gezicht van de klant.

Kies het juiste materiaal

Er zijn ook in glasbrillen verschillende materialen waarvan de brillen gemaakt worden zoals bijvoorbeeld titanium. Het materiaal van de bril bepaalt ook de kwetsbaarheid. Ook is het belangrijk bij een glasbril dat u bij een opticien bent die u goed kan adviseren over het type glas waar hij of zij u bril van gaat maken. In tegenstelling tot randmonturen kan hier namelijk niet elk glas in. Met name de brekinsindex van het brillenglas is hierin belangrijk. Wanneer er namelijk niet voor het juiste type glas gekozen zal worden kan het gebeuren dat u een glas hierin krijgt wat gaat scheuren of breken.

Dit komt omdat er bij glasbrillen kleine gaatjes in de glazen geboord worden waaraan het neussteuntje en de pootjes bevestigd worden. laat u daar hier goed over adviseren door uw opticien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *