Glas slijpautomaat

Open uw ogen tot in de perfectie! Dat kan alleen wanneer uw opticien de beste meetinstrumenten gebruikt die er zijn.

Perfectioneren van brillenglas

Het perfectioneren van brillenglas gebeurt bij Toman optiek met de Briot Alta glas slijpautomaat! Het aanmeten van de glazen wordt nog steeds gedaan met de ingenieuze i-Profiler van Zeiss. eDe verdere verfijning gebeurt met de hightech phoropter wat een oogmeetinstrument is. De juiste montage wordt met behulp van een fotografie techniek èn door de Relaxed Vision Terminal van Zeiss vastgesteld. Zo kunnen de glazen perfect worden ingeslepen. Natuurlijk wordt er dan ook rekening hgehouden met de houding van uw hoofd, het kijkgedrag en uw oogopslag. Vooral bij de montage van multifocale glazen is dit heel belangrijk.

,Glas slijpautomaat

glas slijpautomaatHet hypermoderne instrumentarium van Toman Optiek is nu uitgebreid met de nieuwste slijpautomaat die er op dit moment is en uitstekend past in het montuur. Deze slijpautomaat kan het glas op èèn honderdste van een millimeter nauwkeurig slijpen. Zodat het glas perfect gemonteerd kan worden in het montuur. Wat deze slijpmachine nog meer meer bijzonder maakt is dat er een groef in de rand van het glas aangebracht kan worden. Waardoor het glas bevestigd kan worden met een nylon draad, in monturen die aan de boven- of onderkant randloos zijn. Verder kan deze pracht machine in het glas boren. Om een ‘glasbril’ te kunnen maken: een bril met alleen de hoogst noodzakelijke montuur onderdelen. Het grote voordeel is dat beide glazen exact gelijk zijn qua vorm, waardoor de bril perfect in symmetrie is en heel comfortabel ‘kijkt’. Deze gaatjes worden op één tiende van een millimeter nauwkeurig geboord.

Polijsten wordt door Toman met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid uitgevoerd. Het oppervlak en de randen komen er vlekkeloos en briljant uit te zien. Door deze extra behandeling van Toman en speciale aandacht krijgt de bril een nog mooiere uitstraling. Op zowel een ‘rand’-bril (rondom montuur) als op een ‘randloze’ bril kan dit worden toegepast, waardoor ook de mooiste bril helemaal tot zijn recht komt.

Door deze hightech ontwikkeling toe te passen, voelt u meer comfort waardoor het kijken en dragen van uw bril alleen maar prettiger is! Wij laten u graag zien wat voor u de mogelijkheden zijn, u bent van harte welkom bij Toman Optiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *