Brilontwerper

Nederland telt weinig échte brilontwerpers met een eigen filosofie. Roger is een Nederlandse brilontwerper die geen modetrends volgt maar ontwerpt met een eigen filosofie. Roger is naast brilontwerper ook opticien.

Brilontwerper Roger

Roger vindt dat een bril moet passen bij het gezicht. Hierbij let hij op de vorm en de lijnen van het gezicht. Het huidtype en het karakter van de persoon. Verder vindt Roger het belangrijk wat het doel van de bril is. Doordat het uiterlijk verandert door een bril. Is een belangrijke vraag die Roger altijd aan de drager stelt, welk image heb je voor ogen? Moet het vrolijk, apart, eigenzinnig, zakelijk en ga zo maar door zijn?

Specialist op tussenmaten

De ervaringen als opticien gebruikt Roger bij het ontwerpen van zijn eigen brillen. Voor brillen geldt net zoals voor kleding en schoenen, dat er verschillende maten zijn. Het viel hem op dat er voor mensen die een kleinere brilmaat nodig hebben. Er slechts een heel klein aanbod is waardoor ze vaak bij de kinder-of tienerbrillen terechtkomen. De tekorten in kleinere maten op de markt is ontstaan doordat de grote bekende merken uit commerciële overwegingen zich uitsluitend richten op standaardmaten voor brillen.

Dit gegeven is de basis van zijn collectie die voor 60-70% bestaat uit “tussenmaten”. Deze “tussenmaten” zijn speciaal geschikt voor mensen met smalle gezichten, mensen met een kleine pupil afstand en die daar bovenop vaak ook een onzichtbaar leesdeel nodig hebben.

Het probleem van het tekort aan “tussenmaten” is niet alleen in Nederland aan de orde. Wereldwijd is dit een probleem. In steeds meer landen ontdekt men het unieke concept van Roger. Hij verkoopt zijn collectie buiten Nederland in zeven andere landen.

De juiste kleur is ook belangrijk

Kleuren zijn ook belangrijk in de Roger collectie. Zo wil Roger zorgen dat voor elk huidtype een geschikte kleur in zijn collectie zit. Hierdoor is het volgen van modetrends niet het belangrijkst.

Speciale maat nodig

Roger begon 25 jaar geleden als opticien. Toen vielen hem de tekorten aan “tussenmaten” al op. Al vrij snel is hij hierover in gesprek gegaan met bepaalde merken. Dit leidde niet tot gewenste resultaten. Roger is daarom als freelance ontwerper voor verschillende firma’s aan het werk gegaan. Vijf jaar geleden is hij begonnen met een collectie in eigen beheer. Een kleurrijke collectie met een eigenwijs ontwerp voor mensen met een beetje meer lef!

2 antwoorden op “Brilontwerper”

  1. Geachte heer.
    Ik zou graag in contact willen komen omdat er geen brillen zijn voor een bepaalde groep kinderen en volwassenen. Ik zou graag in gesprek met iemand hierover willen. Wil niet dat andere met het idee ervan doorgaan. Persoonlijk licht ik het toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *