Brillenglazen

Brillenglazen zijn er in heel veel verschillende soorten

Deze verschillen zijn er in het materiaal van de glazen maar ook in de dikte van de glazen die er zijn en in de afwerking van het glas.

In materiaal kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor mineraal maar ook voor kunststof glazen.

Daarnaast kan er weer worden gekozen voor de brekingsindex van het glas. De brekingsindex zegt veel over de uiteindelijk dikte die het glas gaat krijgen. Kort door de bocht gezegd hoe hoger de index hoe dunner het glas. Echter is het niet altijd aan te raden voor de hoogste index. Ook de diameter waarin uw opticien de glazen besteld zegt veel over de uiteindelijke dikte die uw glazen gaan krijgen. Opticiens beschikken vaak over speciale apparatuur waardoor zij het montuur wat u kiest kunnen scannen en het vervolgens in zo’n optimaal mogelijke diameter kunnen bestellen bij hun leverancier.

De betere opticiens laten zich ook regelmatig door bijvoorbeeld het bijwonen van seminairs door leveranciers en het bezoeken van beurzen informeren over de laatste mogelijkheden in brillenglazen.

Het brillenglas wordt een steeds geavanceerder product voor de consument die terecht steeds kritischer wordt en hogere verwachtingen heeft van het glas. Je ziet ook bij leveranciers dat die steeds meer geld steken in research om hun producten te optimaliseren. Hierdoor krijgt u als consument steeds meer en meer een brillenglas wat aansluit bij de behoeftes die we als consument anno 2017 hebben. E

Wat ook belangrijk is bij het juiste brillenglas is de afwerking van deze glazen. Wat voor een harding laag zit er op? U wilt uiteraard voorkomen dat het brillenglas te makkelijk krast. Daarnaast komt er nog een ontspiegeling op het brillenglas wat vervelnde schitteringen wegneemt. Ook hier kan uw opticien veel over vertellen en vaak door middel van demoglazen de verschillen goed aan u laten zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *