Bril schoonmaken tips, voor een beter zicht

Het is natuurlijk fijn wanneer je je bril hebt schoon gemaakt daarna weer op zet, meteen merkt een helder en beter zicht te hebben! Was het maar zo, dat brillenglazen altijd schoon waren en vlekken van bijvoorbeeld vingerafdrukken niet meer voorkomen? Brillenglazen die goed worden onderhouden zorgt niet alleen voor beter zicht. Het zorgt ook voor verlenging van de levensduur. Bij verkeerd bril schoonmaken kan ook de moderne brillenglazen met een harde coating of krasvrije glazen beschadigen. VakOpticiens heeft wat tips voor het schoonmaken van uw brillenglazen.

Schoonmaaktip voor optimaal zicht

We zien het vaak gebeuren, omdat het een snelle oplossing is, maar schoonmaken met keuken papier, doekjes of de mouwen van een trui is een slechte oplossing. Keuken papier, doekjes en stof van kleding laten vaak vuil of stofdeeltjes achter op de glazen, wat kleine (micro) krassen kan veroorzaken. Hierdoor zal de kwaliteit van de glazen afnemen waardoor uw zicht ook slechter wordt. Krassen kunnen niet worden verwijderd uit kunststof of minerale brillenglazen. Ook al lijkt dat de schade een oppervlakkige kras te zijn, kan het dan nog door het licht dat deze kleine krasjes zich verspreiden en zal het oog gaan irriteren. Dit betekent dat je een nieuwe bril nodig hebt.

Wat te gebruiken bij het schoonmaken van brillenglazen?

Je kunt de brillenglazen het beste schoonmaken met het microvezeldoekje dat je bij je bril krijgt. Een beetje Lauw water en vloeibare zeep kan ook, droog het dan vervolgens af met een droge schone doek. Gebruik geen keukenpapier of vochtige doekjes waar alcohol of een middel waar een ander bijtende stof in zit, want dit kan zal coatings van de glazen aantasten.

Voor een snelle schoonmaak van je brillenglazen gebruik je een microvezeldoekje of een opgevouwen brillenglasdoekje, wrijf dit voorzichtig over het oppervlak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *