Het kiezen van de juiste bril op sterkte

Het is zover u heeft een bril op sterkte nodig. Bent u boven de veertig zal het waarschijnlijk gaan om een leesbril. Bent u nog een stuk jonger dan zal het waarschijnlijk om een bril gaan die u dagelijks nodig heeft.

Voor de eerste keer dat u een bril op sterkte nodig heeft. Hoeft u niet naar een oogarts toe. Een opticien kan u al uitstekend helpen maar mijn advies zou zijn ga naar een optometrist. Een optometrist is iemand die een studie gevolgd moet hebben. Een opticien heeft niet hoeven studeren om een bril ook sterkte aan te meten. Het klinkt raar maar een vakdiploma is niet nodig om opticien te worden. Alhoewel de opticiens van vakopticiens.nl hun werk prima verstaan en ook hun vakdiploma’s hebben om een uitstekende meting te doen. Gaat een optometrist nog net een stap verder. Ook onder onze vakopticiens zijn hele goed optometristen te vinden.

Goed opgemeten bril kan van levensbelang zijn

Het klinkt wat dramatisch maar is het niet. Bent u taxichauffeur en bent u dagelijks op de weg en rijd duizenden kilometers per jaar. Is van levensbelang dat u goed kunt zien.

Een bril moet goed opgemeten zijn om u een goed zicht te geven. Het is al even wennen om een bril te dragen. Maar als je bril dan niet goed is aangemeten weet je nog niet of dat even wennen is of door degene komt die de glassterkte heeft opgemeten.

Rijden is vermoeiend op de ogen

Rijden is nu eenmaal doodvermoeiend voor uw ogen. U moet in de scherpte turen, opletten, verkeersborden zien. Plotseling overstekende fietsers etc, etc.
Onder alle weersomstandigheden moet u goed kunnen zien. Rijden in zwak of slecht licht, slecht weer of helder zonlicht zijn allemaal factoren die een slecht zicht veroorzaken. U heeft het vast wel eens meegemaakt. De stralen van de zon weerspiegelen op het wegdek waardoor u u nauwelijks nog wat kunt zien.

Kies voor Comfort en veiligheid dus bril op sterkte

Terwijl u het weer niet kunt veranderen, kan het kiezen van de juiste sterkte voor uw bril, zonnebril of nachtbril zorgen dat elke reis veilig en comfortabel is. De optometrist kan u prima adviseren, kan zien of uw ogen gezond zijn en indien nodig doorverwijzen naar een oogarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *