Bril nodig

Ik denk dat ik een bril nodig heb vertelde mijn vriendin een tijdje terug tijdens het eten. Enigszins verbaasd reageerde ik met de vraag waarom. Zij gaf aan dat ze er tijdens het autorijden achter kwam dat ze de verkeersborden naar haar gevoel steeds later zag. Dan gaan we dit weekend toch even naar een opticien zei ik om een oogmeting te doen.

Wat ik mij toen niet helemaal besefte was dat het even naar een opticien gaan het begin van een lange zoektocht zou gaan worden….

Bril nodig maar welke opticien

Wij hadden het er die avond nog even over en mijn vriendin vroeg mij naar welke opticien we zouden gaan? Aangezien ook ik geen idee had. Zijn wij zoals denk ik zoveel andere mensen die een bril nodig hebben gaan zoeken op internet.

Zo kwamen we er achter dat er in onze woonplaats al 9 opticiens zitten. We hebben gekeken op de verschillende websites en met name door de prijsaktie die specsavers op de site had staan, besloten daar naar toe te gaan die zaterdag.

Helaas kwamen we al snel van een koude kermis terug omdat de mevrouw achter de balie aangaf. Dat voor het doen van de oogmeting een afspraak nodig was en dat kon zeker niet meer vandaag. Wanneer zij de oogmeting op een zaterdag of op een koopavond zou willen duurde dat 2 weken voordat er plek was….

We wilde niet langer wachten

Aangezien wij en mijn vriendin in het bijzonder daar toch iets te ongeduldig voor waren. En mijn vriendin toch echt een bril nodig nodig dacht te hebben. Hebben we besloten naar een andere opticien te gaan. Zo kwamen we binnen bij Hans anders waar een hele aardige winkeldame aangaf nu wel tijd te hebben voor een oogmeting! Mooi dachten we en mijn vriendin kon gelijk meelopen en na 10 minuten was de oogmeting gedaan. Toen bleek dat zij inderdaad een bril nodig heeft.

Nu nog een goed montuur uitzoeken

Het was een lichte sterkte gaf de medewerkster aan maar zeker de moeite waard om daarvoor een bril te gaan dragen. Dan moeten we maar gaan kijken zei ik en daar begon de zoektocht naar het juiste brilmontuur… de medewerkster gaf aan dat we maar even rond moesten kijken en als we hulp nodig hadden we haar konden vragen..

Wij zijn toen alle rekken langs gegaan en allerlei soorten brillen opgezet maar alles stond raar, zat niet lekker of konden we beide niet aan wennen… ook de medewerkster kwam nog met allerlei suggesties aan maar helaas konden wij echt niet slagen en gaven in de winkel aan nog even verder te willen kijken en hebben toen de winkel verlaten.

Zonder bril naar huis

Vervolgens zijn we diezelfde dag nog bij een aantal zelfstandig opticiens geweest en ook bij ketenbedrijven zoals de Pearle en eyewish.. eigenlijk liepen we overal tegen hetzelfde aan dat we simpelweg niet gewend waren dat zij een bril draagt en dat daardoor het al snel vreemd stond en zij het niet lekker vond zitten. Ook nog even nagedacht over contactlenzen maar dat zag zij al helemaal niet zitten omdat ze het eng vind….

Uiteindelijk naar huis gegaan zonder bril en thuis nog een tijd op google zitten kijken. Zelfs op een site geweest waar je online brillen kon passen maar dit vonden we ook niets doordat je daarmee niet voelt hoe zo’n bril dan echt op je gezicht zit.

Toch via internet een opticien gevonden

Mijn vriendin had toch een bril nodig en bleef wat zoeken op internet. Uiteindelijk kwam zij op een site van VakOpticien de juiste opticien tegen. Die op zijn site aangaf het heel belangrijk te vinden dat iedereen naar buiten ging met de juiste bril en het advies heel belangrijk te vinden. Er stonden ook wat voorbeelden van mooie collecties op en dat deed ons besluiten om daar de zaterdag er op naar toe te gaan.

Een prachtige winkel

We kwamen in een mooie winkel terecht waar we heel hartelijk werden ontvangen en we vertelde dat we een bril nodig hadden maar er echt niet uitkwamen. Daar ben ik blij mee zei deze opticien met een brede lach en hij gaf aan dat voordat hij ons over een bril zou adviseren hij eerst wat vragen wilde gaan stellen om er achter te komen wat mijn vriendin wel en niet belangrijk vind aan een bril.

Hij vroeg bijvoorbeeld welke kleuren wel en welke absoluut niet, of zij ook de bril met sporten wil gebruiken, of zij meestal gekleed was als die dag en nog meer van dat soort vragen.

Daarnaast gaf hij dat zij beter niet voor een ronde bril kon gaan aangezien zij zelf al een rond gezicht heeft en daardoor haar gezicht nog wat ronder zou lijken. Vervolgens kwam hij aan met een montuur die heel licht was door het materiaal waar deze van gemaakt was maar wel in een mooie modieuze kleur. Dit was al beter dan veel brillen die zij had opgezet maar toch nog niet helemaal omdat zij de kleur niet geweldig vond.

Eindelijk een bril die paste

Toen pakte hij nog een bril en dat bleek een schot in de roos. Deze bril zat gelijk lekker en stond haar echt heel erg mooi. De opticien vertelde dat hij van titanium was gemaakt en daardoor heel licht was en zeer flexibel. De bril was een beetje donker blauw van kleur wat weer erg goed stond in haar gezicht. Ze heeft daarna nog wel een aantal brillen opgezet maar geen een stond meer zoals deze en dus waren we er uit. Dit moet hem gaan worden.

Of het nou toeval was of niet weet ik niet helemaal zeker maar het feit dat deze man wist waar hij het over had. En in staat was goed te luisteren en te kijken naar de vormen van haar gezicht. De reden was om heel snel de juiste bril te pakken.

Toch maar opnieuw laten meten

Wij vertelde hem de sterkte die we vorige week al hadden laten opmeten maar hij gaf aan dat hij graag zelf de oogmeting nog een keer wilde doen. Om er zeker van te zijn dat dit de juiste sterkte was en zei dat hij het belangrijk vond dat als hij iets verkocht in zijn winkel hij dan ook zelf moest hebben gemeten.

Dit begrepen wij en de opticien heeft het nog een keer opgemeten en kwam na een iets langere oogmeting dan de vorige keer. Tot de conclusie dit toch een iets andere sterkte was. Het verschilde niet veel maar toch… Hij heeft haar ook met een bril met kleine glaasjes er in kunnen laten zien wat voor een zicht zij dan mocht verwachten. Zij draagt de bril nog met heel veel plezier!!!

Een bril nodig, ga dan direct naar een opticien van Vakopticiens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *